Хаси Роси ЕООД
Кредити, застраховки, продажби и куриерски услуги в град Русе

  

                                              Професия таен клиент


Какво е таен клиент?

 

  - Тайното пазаруване е инструмент използван  от фирми и компании с цел  проучване на пазара ,   измерване  качеството на услугата , събиране на конкретна информация за стоки, продукти и услуги. "Тайният клиент" изпълнява конкретни задачи , като например закупуване на стока , задаване въпроси отностно услугите или стоките предлагани от компанията, следене на поведението и хигиената на персонала, задаване на въпроси на съпортни линии, тестване на хотелски и ресторантски услуги, като след това представя подробни доклади или предложения на база своите изследвания.

Тайното Пазаруване е стандартна практика от началото на 1940 година, като начин за измерване на стойността на  услугата и нивото на квалификация на служителите. Инструментите  използвани за оценка от "тайните клиенти" варират от прости операции , като симулиране на пазаруване, до разиграване на сложни сюжети и извършване на задълбочени проучвания,  за да завършат с подробен доклад или  аудио и видео записи . Тайно пазаруване може да се използва практически  във всяка индустрия. Най-често това са магазини, хотели , кина , ресторанти, вериги за бързо хранене , банки , бензиностанции, автокъщи , здравни центрове и здравни заведения . Услугата  „таен клиент”  все повече се използва, като тест за корупция и осигуряване на обратна връзка за потребителските услуги предлагани от местните власти , както и други организации с нестопанска цел , като например асоциаци, държавни организации, полиция, партиини структури и др.

                                                                                                                                      taen-klient-10   "  ХР ЕНЕРДЖИ "  сме събрали млади и амбициозни личности, които със своя хъс и мотивираност допринасят за предоставянето на качествени услуги. Всички ние сме смели и ориентирани към постигане на резултати, въпреки условията, в които сме поставени. Вярваме, че можем да предложим на нашите партньори повече от това, което са поискали от нас. 
  " ХР ЕНЕРДЖИ " всеки служител получава възможност да работи в млад, динамичен и креативен екип. Нашите програми за обучение подготвят всеки дори за работа, за която не се чувства сигурен в себе си. 

 

методология

Когато фирма клиент наема компания предоставяща услугата  „таен клиент”  за проучването се изгражда модел, който определя каква информация и фактори за подобряване на услугите клиентът желае да се измерят. След това  „тайните клиенти”  предприемат  действия, проучвания и задачи, които целят да дадат безпристрастна информация отностно:

 • Броят на служителите в магазина при влизане
 • Колко време е необходимо преди тайния клиент да е посрещнат
 • Имената на служителите
 • Отоговори на въпроси, поставени от купувачът в опит да намери най-подходящия за него продукт
 • Видовете и подредбата на стоки и продукти, показани на витрините, регалите или рафтовете на магазина
 • Продажните аргументи, използвани от работника или служителя
 • Дали и как работникът или служителят се опитал да направи продажба
 • Дали служителят е предложил някакви добавки върху договорените вече продажби
 • Дали служителят е приканил купувачът да се върне отоново в магазина
 • Чистотата на обекта или магазина и неговите сътрудници
 • Скорост на извършената услуга
 • Спазването на фирмените стандарти , свързани с външния вид, начин на обслужване и презентиране на стоки

 

taen-klient-8

С помощта на Тайният клиент всеки собственик на обект, фирма или организация  може да получи независим и качествен одит на случващото се в обекта му повреме на неговото отсъствие.Контакт с нашият екип : 
е-майл: office@xasi-rosi.com

Tel: +359 89 23 23 583 

гр. Русе  бул. Липник 54 

Комплекс " Олимп "